Економічна взаємодія з Росією не має перспектив – прем’єр Румунії

Понеділок, 4 серпня 2014, 09:44

Прем’єр-міністр та один із ключових претендентів на посаду президента Румунії Віктор Понта вважає, що економічні відносини його країни з Росією погіршуватимуться, і Бухаресту не варто орієнтуватися на їхнє покращення.

Про це керівник румунського уряду заявив у телевізійному інтерв’ю, повідомляє Укрінформ.

"Румунія є прихильником пошуку нових стратегічних партнерів для економічної взаємодії - таких, як Туреччина й Китай. З Росією, однак, я не тільки не бачу перспектив розвитку наших економічних взаємин, а схильний навіть передрікати їхнє погіршення", - підкреслив Понта.

На думку прем’єра Румунії, саме дії Росії - анексія українського Криму і Севастополя та підтримка сепаратистів на сході України - призвели до дестабілізації ситуації в регіоні.

Румунський телеканал Digi24 зазначає, що ключовою причиною недовіри Бухареста до Росії стала агресивна політика Кремля щодо Кишинева – наразі Москва намагається дестабілізувати ситуацію і в цій пострадянській країні. "Тиск Росії напевно має вплив на проєвропейський курс Молдови, зазначив Віктор Понта.

Він також окремо зауважив, що в питанні політики Румунії щодо Росії та Молдови його позиція збігається з позицією його ключового опонента, президента Румунії Траяна Бесеску.

Додамо, що 30 липня Віктор Понта офіційно став кандидатом на майбутніх президентських виборах, що заплановані на 29 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: