Санкції ЄС не завадять "Південному потоку" - глава австрійської компанії

Понеділок, 4 серпня 2014, 11:27

Введені Євросоюзом економічні санкції проти Росії не стануть перешкодою на шляху будівництва трубопроводу "Південний потік", заявив у неділю гендиректор великої австрійської енергетичної компанії OMV Герхард Ройсс.

"Останніх 50 км ми повинні збудувати від угорського кордону до дистрибуційного центру Баумгартен згідно з попередніми домовленостями і жодної критики бути не може", - заявив він в інтерв'ю журналу Profil.

Ройсс, який підписав у червні угоду з "Газпромом" про продовження будівництва "Південного потоку" на територію Австрії, висловив упевненість, що, незважаючи на протидію деяких представників ЄС, газопровід буде побудований.

"Європа сама вистрелить в себе, якщо будівництво не відбудеться", - підкреслив він.

Раніше ЄвроПравда повідомляла, що ЄС призупинив будівництво газопроводу "Південний потік" через виявлені порушення законів. Однак Болгарія, Сербія, Македонія - країни, через які пролягає газопровід, - теж повідомили, що будівництво триватиме. 

Проте в Єврокомісії наголосили, що "Південний потік" не є пріоритетним проектом, оскільки головне завдання - диверсифікувати постачання енергоресурсів.

"Я можу тільки повторити, що "Південний потік" не є для нас пріоритетом, тому що наш пріоритет – диверсифікувати шляхи постачання, наприклад, відкриттям південного коридору до європейського ринку", - повідомила представник віце-президента Європейської комісії Гюнтера Еттінгера Сабіне Бергер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.