НАТО офіційно запросило Україну на саміт альянсу

Четвер, 7 серпня 2014, 17:54

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, який перебуває з візитом у Києві, запросив українську владу взяти участь у саміті альянсу.

Про це Расмуссен повідомив у четвер 7 липня на прес-конференції в Києві.

Оскільки Україна не є членом НАТО, для її участі в заході буде проведений спеціальний формат переговорів, повідомив генсек альянсу.

"Я маю надію, що під час такої зустрічі ми зможемо ухвалити спільну декларацію між НАТО і Україною, яка визначить розвиток наших відносин в найближчі роки", - заявив Расмуссен.

 "НАТО припиняє спiвпрацю з РФ, змiцнює колективну оборону для захисту всiх членiв НАТО, i ухвалило рiшення збiльшити рiвень пiдтримки та спiвпрацi з Україною", - додав генсек альянсу.

Як відомо, зустріч глав держав та урядів країн-членів НАТО має відбутися 4-5 вересня в Уельсі (Великобританія). Саміт є найвищим колегіальним органом альянсу, на ньому ухвалюються ключові рішення щодо діяльності організації.

НАТО практикує запрошення країн-партнерів на свої зістрічі на вищому рівні. Зокрема, на саміт в Уельсі запрошено також офіційний Кишинів – вперше з часів незалежності Молдови.

Раніше європейські посадовці заявляли, що за підсумками саміту очікуються рішення альянсу у питанні протидії агресії РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.