МЗС Британії: у Росії не було підстав для введення санкцій

П'ятниця, 8 серпня 2014, 16:40

Міністерство закордонних справ Великобританії вважає, що Російська Федерація безпідставно ввела економічні санкції щодо України та держав Заходу.

Про це йдеться в офіційному коментарі, поширеному МЗС у п’ятницю 8 серпня.

"Росія не має підстав для введення цих санкцій. Ми наполягаємо на сильній і рішучій відповіді міжнародної спільноти на неприпустиму поведінку Росії в Україні... Замість санкцій у відповідь Росія повинна використати свій вплив на агресивних сепаратистів, яких вона підтримує, щоб припинити дестабілізацію в Україні", - йдеться в заяві відомства.

В Лондоні наголосили, що такі дії Росії не змінять позицію країн ЄС.

"Ми чітко зазначили, що готові відіграти нашу роль і що також понесемо певні втрати, але ми залишаємось відданими нашим зобов’язанням", - заявив МЗС.

"Ми ще зважуємо наслідки заборони, але ми не очікуємо, що в цілому вона істотно позначиться на нашій сільськогосподарській промисловості. Експорт до Росії британських продуктів харчування, кормів та напоїв складає 0,2% від загального експорту сільськогосподарської продукції. Ми продовжимо тісно працювати з торговельними асоціаціями та представниками галузі, аби допомогти їм відстежувати вплив цієї заборони на їхній бізнес", - додає заява.

Нагадаємо, 6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації", який забороняє протягом року ввозити продовольство з країн, що ввели санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.