Прем'єр Чехії: Україна не готова до членства в ЄС та НАТО

Понеділок, 1 вересня 2014, 10:50

Україна наразі не готова ні до вступу в ЄС, ні до членства в НАТО.

Про це заявив в інтерв’ю чеському телебаченню прем’єр Чехії Богуслав Соботка, повідомляє Novinky.cz.

"Дискусії з приводу того,, що Україна повинна стати членом НАТО , а також, що Україна має приєднатися до ЄС, не ведуться", - сказав Соботка, коментуючи прагнення Києва відновити курс на вступ до Альянсу.

"Я думаю, що НАТО і ЄС повинні давати реальну надію. Я думаю, що ми зробили великий крок, коли підписали Угоду про асоціацію з Україною", -  додав прем'єр-міністр.

Соботка підкреслив, що Москва не хоче, щоб колишні країни Радянського Союзу вступали до  міжнародних організацій згідно зі своїми побажаннями.

За його словами "обговорення таких складних питань, як членство України в ЄС та НАТО, не дасть змоги завершити конфлікт на сході".

Коментуючи свою позицію щодо санкцій проти ЄС, він зауважив, що ніяких конкретних пропозицій стосовно цього немає.

"Єврокомісія підготувала проект, але не стала розкривати його. Я залишив за собою право висловити застереження і можливість втрутитися",  - сказав він.

"Ви не можете просто обертати спіраль санкцій, які вплинуть не тільки на Росію, але й на Європейський союз", - сказав прем'єр-міністр.

"Вчора ми говорили про те, що санкції мають вплив на економіку, в цьому немає сумнівів, але ці санкції не змінили поведінку Росії на сході України", - пояснив Соботка своє скептичне ставлення до санкцій.

Нагадаємо, за інформацією європейських ЗМІ, Чехія є однію з чотирьох країн, які під час позачергового саміту Євросоюзу висловили незгоду з рішенням про розширення санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.