Заступник Клімкіна подав у відставку через відтермінування асоціації

Субота, 13 вересня 2014, 01:29

Заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський оголосив, що подає у відставку через незгоду з діями глави МЗС Павла Клімкіна.

Про це Лубківський повідомив на свій сторінці в facebook.

Дипломат підкреслив, що причиною його демаршу стала домовленість України, Росії та ЄС про відтермінування вступу в дію Угоди про асоціацію.

"Будуть, напевно, озвучені раціональні і практичні роз’яснення. Колись і проти нашої незалежності наводилися вагомі аргументи. Ухвалена заява шле неправильний сигнал усім: агресору, союзникам і, найважливіше, українським громадянам... Вибір не відкладається, інакше він - не вибір", - пояснив Лубківський причини свого протесту.

Як відомо, в п’ятницю в Брюсселі була досягнута домовленість, що тимчасове застосування УА почнеться лише з 2016 року, а до того ЄС надасть Україні автономні торговельні преференції.

Данило Лубківський. Фото з Facebook

ЄС заявив, що ця домовленість має стати частиною комплексу "мирних домовленостей" з РФ. Деталі інших елементів, що включені до компромісного пакету, наразі не розголошуються.

Данило Лубківський в МЗС опікувався питаннями комунікації. Відомо, що до 2010 року він працював спічрайтером президента Віктора Ющенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.