Іспанія пропонує Європі вирішити проблему залежності від російського газу

Понеділок, 15 вересня 2014, 09:55

Іспанія може допомогти Європі вирішити питання залежності від російського газу, вважає міністр енергетики Іспанії Хосе Мануель Сорія.

Про це пише Українська енергетика, посилаючись на інтерв’ю міністра для FP.

Він зазначив, що проблема з газом і криза в Україні безпосередньо впливають на ті країни, які покладаються на російський газ, але не на Іспанію.

 "Іспанія не має ніяких турбот з поставками сьогодні. Половина газу, який ми споживаємо, надходить з Алжиру, а решта скрапленого газу імпортується на сім заводів з регазифікації в Іспанії – найбільших в Європі", - зазначив Сорія.

Він запропонував Європі постачати газ через територію Іспанії, адже висока пропускна спроможність та наявність СПГ-терміналів в країні дозволяють це реалізувати. Зокрема, міністр зазначив, що можливе здійснення поставок в обсязі від 35 до 40 млрд кубометрів на рік.

При цьому він наголосив на тому, що Іспанія не має фізичних з’єднань з Францією. "Європа повинна, на мій погляд, брати більш активну участь в розробці цих взаємозв'язків, саме для того, щоб в геополітичному плані послати сигнал, що вона має альтернативні джерела поставок", - зауважив Хосе Мануель Сорія.

Нагадаємо, що минулого тижня ряд європейських країн повідомляв про скорочення обсягів поставок російського газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.