Кобзон позивається до Латвії

Вівторок, 16 вересня 2014, 17:02

Перший заступник голови комітету Держдуми з питань культури, співак Йосип Кобзон подав позов до Європейського суду з прав людини на уряд Латвії з вимогою відшкодувати йому збитки, завдані забороною на в'їзд до цієї країни.

Про це повідомляє агенція ІТАР-ТАСС, посилаючись на заяву депутата на засіданні думського комітету.

"Я звернувся разом з адвокатом Барщевським, оплатив процедуру, і подаю скаргу до Європейського суду на уряд Латвії за нанесення моральної та матеріальної шкоди", - розповів Кобзон.

Латвія заборонила в'їзд Кобзону незадовго до музичного конкурсу "Нова хвиля" в Юрмалі. Артист заявляє, що він забронював в латвійському місті готель, заплативши 11,5 тис. євро. Однак після включення імені Кобзона до "чорного списку" готель відмовився повертати російському депутату його гроші, пояснивши відмову "форс-мажором".

"Вони кажуть - від нас це теж не залежало, - навів Кобзон слова співробітників готелю. - "Це зробив уряд Латвії, от ви до них і пред'являйте претензії". Ось я і пред'явив".

Як раніше повідомляла "Європейська правда", Латвія заборонила в'їзд Кобзону в кінці липня 2014 року через ситуацію в Україні. Рішення про заборону на в'їзд прийняв глава МЗС Латвії Едгарс Ринкевичс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.