ЄС готує додаткові "чорні списки" і санкції. Рішення приймуть 5 вересня

Доповнено
Вівторок, 2 вересня 2014, 13:22

Європейський союз піде на створення додаткових "чорних списків" осіб і організацій, що взаємодіють з ополченцями Донбасу, в рамках продовження тиску на Росію.

Про це заявило у вівторок Інтерфаксу європейське дипломатичне джерело.

"Так. Це будуть додаткові списки, до яких внесуть організації та особи, що взаємодіють з цими структурами - самопроголошеними Донецькою та Луганською народними республіками", - сказало джерело, відповідаючи на питання Інтерфаксу, чи можна очікувати в найближчому майбутньому нових санкцій ЄС проти РФ.

Як стало відомо, посли країн Європейського союзу приймуть рішення щодо розширення санкцій проти Кремля 5 вересня, заявила майбутній верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні у вівторок 2 вересня в Брюсселі, повідомляє агентство Reuters.

Між тим він не підтвердив інформацію про можливе введення обмежень на імпорт до Європи російської горілки, ікри й алмазів.

За його словами, розроблені санкції повинні бути опубліковані в офіційному журналі ЄС. "Мова не йде про короткі терміни", - зазначив дипломат.

"Ситуація досить серйозна. Дано досить короткий термін для підготовки - тиждень. Це говорить про те, що розглядається питання дуже серйозно, рішення повинно бути підготовлено швидко", - пояснив дипломат.

Нагадаємо, саміт ЄС, що відбувся в Брюсселі 30 серпня, ухвалив рішення про продовження санкційної політики щодо Росії. Лідери країн-членів ЄС доручили Єврокомісії і зовнішньополітичній службі ЄС протягом тижня підготувати пропозиції щодо нових санкцій проти РФ. Рішення буде ухвалюватися залежно від розвитку ситуації в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.