Австрія посилює підтримку санкцій проти РФ

Вівторок, 2 вересня 2014, 16:32

Австрійський канцлер Вернер Файманн зайняв більш жорстку позицію щодо ролі Росії в українській кризі.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, він звинуватив Москву в обмані та застосуванні "тактики салямі"  в конфлікті з Україною, стверджуючи, що Австрія готова платити ціну за більш жорсткі санкції.

Це є значним посиленням лінії зазвичай нейтральної Австрії, яка досі досить неохоче ставилася до жорстких економічних санкцій проти Росії, пише видання.

"Ви не можете сказати, що ми всі за свободу, але рублі повинні текти", - сказав канцлер журналістам після засідання уряду.

"Якщо треба захистити свободу та міжнародне право, то Австрія буде на передовій", - наголосив він.

Раніше Австрія досить ретельно обирала лінію між солідарністю з Європейським союзом і збереженням відкритими каналів зв'язку з Москвою, з якою вона традиційно має добрі політичні та ділові зв'язки, пише сайт.

Файманн зазначив в інтерв’ю ORF, що московське пояснення того, як російські війська і танки увійшли до України, є "все більш і більш явно провокаційним".

"Ніхто не може повірити в це, тому необхідно мати чітку політичну позицію з цього приводу", - відзначив канцлер.

Він підтвердив, що був проти застосування сили щодо Росії, і зазначив, що ЄС повинен посилити санкції, але питання в тому, в яких сферах.

Відповідаючи на питання про можливе застосування санкцій щодо енергетичного сектору, Файманн зауважив, що постачання газу також має величезний вплив на економіку Європи.

"Пріоритетом для мене є політичний діалог, переговори, тиск, і, можливо, відмова від постачання зброї", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.