Друзі Путіна пробилися до Сенату Франції

Понеділок, 29 вересня 2014, 08:51

Вперше в історії Франції до її Сенату (верхньої палати парламенту) увійшла ультраправа партія "Національний фронт" (НФ).

Про це повідомляє Agence France-Presse.

"Це велика історична перемога для НФ", - заявила лідер фракції Марін Ле Пен. У Сенаті вперше з'явиться два ультраправих сенатори. 

Відтепер сукупна кількість мандатів НФ та інших опозиційних партій у Сенаті вище, ніж у соціалістів, які з 2011 року утримували парламентську більшість.

Вибори до французького Сенату відбулися 28 вересня. Верхню палату парламенту Франції обирають не шляхом прямого всенародного волевиявлення, а шляхом голосування 88 тисяч регіональних і місцевих виборних представників.

У травні ультраправі також перемогли на виборах до Європейського парламенту у Франції.

Слід зазначити, що в Національних зборах (нижній палаті парламенту) НФ був і до того. Щоправда, також у маленькій кількості (зараз там двоє представників).

Як повідомляла Європейська правда, НФ є ключовим союзником президента РФ Володимира Путіна на Заході, а Марін Ле Пен не приховує своїх симпатій до російського керівництва. Під час ратифікації Угоди про асоціацію з Україною депутати НФ голосували проти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.