ЦБ Росії перевіряє банківську систему на випадок відключення SWIFT

Понеділок, 29 вересня 2014, 10:33

Центральний банк Росії проводить тестування національної банківської системи на випадок можливого відключення системи міжбанківських розрахунків SWIFT.

Про це повідомляє Газета.ру з посиланням на джерела у Центробанку Росії.

Наразі було проведено перевірку системи міжбанківських комунікацій, можливостей каналів передачі, а також стійкість системи за максимального навантаження. За результатами перевірок банківська система була визнана надійною, повідомило джерело у Центробанку.

"Результати тестування показали, що система передачі транзакцій може стабільно працювати навіть за високого навантаження, а швидкість передачі даних залишається прийнятною для сучасної банківської системи", - заявив високопосадовець головної фінансової установи Росії.

"Зараз, після тестів, можу запевнити, що відключення SWIFT не позначиться на міжбанківських транзакціях всередині країни", - додав він.

Проте питання переказу коштів за кордон залишається відкритим.

"Після завершення тестування системи здійснення платежів по країні, банки мають підняти всі контракти із західними партнерами та знайти можливість налагодити транскордонні міжбанківські перекази за старими каналами зв'язку, наприклад за допомогою Telex", - зазначив високопосадовець Центробанку Росії.

"Тестування цих каналів почнеться найближчим часом", - додав він.

Нагадаємо, що раніше в Росії казали про те, що відключення країни від SWIFT призведе до скорочення ВВП країни на 5%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.