У Митному союзі - сварка через горілку

Понеділок, 29 вересня 2014, 12:52

Євразійська економічна комісія (ЄЕК) виступила проти російської ініціативи щодо обмеження ввезення алкоголю на територію Росії з країн-членів Митного союзу, так як це нівелює ефект єдності митної території.

Про це повідомляє агенство РИА-Новости, з посиланням на прес-службу комісії.

"Введення за ініціативою однієї зі сторін будь-яких кількісних обмежень на окрему групу товарів може призвести до аналогічних кроків з боку інших країн-членів відносно інших товарів, що в результаті знівелює досягнутий ефект єдності митної території", - заявив голова податкового комітету ЄЕК Тимура Сулейманов.

"Тому запропонований варіант російської сторони щодо встановлення ліміту у 5 літрів на ввезення алкогольної продукції для фізичних осіб не може бути вирішенням цього питання", - додав він.

Раніше, міністр фінансів Росії Антон Сілуанов розповідав про ідею російської влади встановити ліміти ввезення алкоголю до Росії для особистих потреб з країн-партнерів Росії по Митному союзу.

Він зазначав, що це пов'язано з тим, що регіони стали недоотримувати надходжень від акцизів через "сірий" імпорт алкогольної продукції з Казахстану, де ставка акцизу майже вдвічі нижча за російську.

Наразі у країнах Митного союзу проводиться робота з гармонізації ставок акцизів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.