Франція припиняє постачання в Росію першого "Містраля" - ЗМІ

Доповнено
Середа, 3 вересня 2014, 19:38

Президент Франції Франсуа Олланд заявив про припинення постачання Росії першого вертольотоносця "Містраль", повідомляє в середу агентство Associated press.

Агентство відзначає, що раніше в середу Олланд провів зустріч з комітетом оборони Франції, в ході якої було зроблено висновок, що "агресія Росії в Східній Україні підриває безпеку в Європі", йдеться в повідомленні Єлисейського палацу, повідомляє Bussines Insider.

"Не існує достатніх умов для постачання першого вертольотоносця" Росії, йдеться в повідомленні.

В НАТО вітають рішення Парижа про заборону постачання вертольотоносців Росії і сказали, що не впливали на прийняття цього рішення.

"НАТО не брало участь і не причетне до ухвалення такого рішення. Водночас, очевидно, що багато членів альянсу будуть раді такому рішенню".

Про це заявив на брифінгу представник штаб-квартири НАТО, який попросив не наводити його ім’я, повідомляє з Уельсу кореспондент Європейської правди.

"Я би сказав, що за цим рішенням стоїть Росія – вона зробила все, щоби таке рішення Парижу було єдиним можливим"

 

"Рособоронекспорт" і французька компанія DCNS підписали контракт на будівництво двох вертолетоносных кораблів-доків (ДВКД) типу "Містраль" у червні 2011 року. Передача ВМФ Росії ДВКД-1 "Владивосток" була намічена на осінь цього року.

Нагадаємо, ранише офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль заявив про незмінну позицію Парижа щодо поставки Росії вертольотоносців типу "Містраль".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: