Комітет ПАРЄ відхилив російську поправку, спрямовану проти українських націоналістів

Вівторок, 30 вересня 2014, 12:19

Політичний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на засіданні у вівторок не знайшов голосів на підтримку російської поправки до резолюції ПАРЄ щодо засудження нацизму.

Про це "Європейську правду" повідомив один з учасників засідання, зазначивши, що це ще не означає остаточного відхилення поправки – її ще має розглянути сесійна зала.

Російський парламентар, співдоповідачка ПАРЄ з даної резолюції Ольга Казакова запропонувала виділити Україну, підкресливши, що в нашій державі є підтримка неонацизму.

Поправка звучить таким чином: "Асамблея висловлює глибоке занепокоєння щодо зростаючих тенденцій прославлення в будь-якій формі нацистських рухів, неонацизму, а також колишніх членів організації Waffen SS, в тому числі спорудження їм пам’ятників, меморіалів, організацію демонстрації. Асамблея нагадує про рішення Нюрнберзького трибуналу, яка визнає злочинцями організацію SS та її складові, включаючи Waffen SS, дивізію "Галичина" та інші".

Члени ПАРЄ зазначають, що доповідачка Марієтта Пурбе-Лундін запропонувала відхилити цю поправку в цілому, та попри її рекомендації 16 депутатів проголосували за пропозицію представниці РФ. Близько 30 висловилися проти. Варто додати, що перед тим у комітеті з питань рівності та недискримінації більшість депутатів підтримали поправку.

"Але ще рано святкувати перемогу. Було очевидно, що росіяни ведуть активну роботу серед депутатів. Не виключено, що в залі будуть голоси ‘за’", - зазначив співрозмовник "Європейської правди".

Голосування за резолюцію та поправки до неї відбудеться в Страсбурзі у вівторок близько 14.00 за київським часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.