ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо протидії нацизму, без російських правок

Вівторок, 30 вересня 2014, 14:14

Парламентська асамблея Ради Європи у вівторок ухвалила резолюцію щодо протидії неонацизму та екстремізму правої ідеології.

Таке рішенні було ухвалене під час засідання пленарної асамблеї в Страсбурзі, повідомляє кореспондент "Європейської правди". За підтримку документа проголосувало 130 депутатів, проти – 7.

Також було ухвалено рекомендації Комітету міністрів РЄ з цього приводу. За їхню підтримку проголосувало 120 депутатів, 3 – проти, одна людина утрималася. Російські депутати не брали участі у голосуванні, вони позбавлені такого права до кінця 2014 року.

Рішення ПАРЄ визнає, що неонацизм став поширеною проблемою в усіх або майже усіх державах Європи.

Асамблея закликала країни-члени РЄ посилити боротьбу з цим явищем, розслідувати всі звинувачення у неонацизмі. Окремо в документі наголошується, що неприпустимо ігнорувати неонацистські сили, "витискаючи" їх у маргінальну частину політичного життя. Доповідачі вважають, що саме цей підхід призвів до сплеску підтримки неонацизму в Європі.

Під час розгляду згаданих документів ПАРЄ відхилила переважну більшість поправок, які лобіювала представниця Російської Федерації Ольга Казакова, в тому числі – про засудження прибічників дивізії СС-Галичина.

Детальну статтю щодо того, як відбувалася боротьба Кремля та Києва щодо спірних пунктів резолюції, читайте на "Європейській правді" згодом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.