В країнах ЄС заарештовані мільйони доларів українських екс-чиновників

Вівторок, 30 вересня 2014, 16:28

За запитами Генеральної прокуратури України в країнах Європейського союзу заарештовано десятки мільйонів доларів колишніх українських високопосадовців.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на генерального прокурора Віталія Ярему.

Правоохоронні органи Латвії заарештували $49,3 млн на рахунках колишнього виконуючого обов'язки прем'єр-міністра України Сергія Арбузова у латвійських банках та $32 млн на рахунках депутата Верховної ради Юрія Іванющенка (Партія регіонів).

Наразі арештовано 13 млн швейцарських франків екс-глави адміністрації президента Андрія Клюєва на рахунку у Швейцарії й така ж сума - на рахунках його брата Сергія. Крім того, накладено арешт на будинок Андрія Клюєва в Австрії площею 558 кв. м.

У народного депутата Олексія Азарова також арештована нерухомість в Австрії на 5 млн євро і 6,7 млн євро в австрійських банках.

Ярема повідомив, що Україна надіслала близько 20 запитів у різні країни з проханням заарештувати майно українських екс-чиновників.

Раніше "Європейська правда" писала про те, що у європейських банках було заморожено активи Віктора Януковича та двох його синів, колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова та його сина, братів Андрія та Сергія Клюєвих, бізнесмена Сергія Курченко та екс-генпрокурора Віктора Пшонки.

На оскарження цього рішення вони можуть чекати протягом 4 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.