Грибаускайте: НАТО потрібно переосмислити свої стосунки з Росією

Четвер, 4 вересня 2014, 17:40

Колишнє співробітництво з Росією не може продовжуватися.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте перед початком саміту НАТО в Уельсі, повідомляє Delfi.lt.

Президент вважає, що НАТО потрібно переосмислити свої стосунки з Росією і вирішити, як у майбутньому Альянс розвиватиме відносини з країною, яка відкрито порушує міжнародні норми, не виконує умови угоди і не демонструє жодного бажання припинити агресію в Східній Україні.

За словами Грибаускайте, Литва підтримує політику відкритих дверей, тому сподівається на більше зближення НАТО з Грузією і Молдовою.

Основна мета Литви на саміті НАТО - забезпечити конкретні гарантії та заходи безпеки, які відлякають агресора від потенційного конфлікту на території країн НАТО і дозволить належно і швидко реагувати на будь-які провокації, відзначила вона.

За словами президента, в даний час світ стикається з найбільшою загрозою безпеці й миру з кінця Другої світової війни.

"На зміну геополітичної ситуації в нашому регіоні ми повинні реагувати швидко і належним чином - і самостійно, і разом із союзниками НАТО. Тому на цій зустрічі керівництво буде домовлятися про зміцнення оборони Альянсу і домагатися об'єднання зусиль всіх країн, щоб Альянс був готовий на випадок, якщо доведеться захищати своїх людей і територію", - зауважила Грибаускайте.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.