В Естонії на кордоні з Росією викрадено співробітника спецслужб

Доповнено
П'ятниця, 5 вересня 2014, 18:00

В Естонії поблизу прикордонного пункту Лухамаа 5 вересня близько 9 години ранку невідомі особи викрали співробітника естонської поліції безпеки.

Про це повідомляє Delfi.lv.

Зазначається, що невідомі потрапили на територію Естонії з Росії. Погрожуючи зброєю і застосувавши до співробітника спецслужб фізичну силу, його відвезли в Росію.

 З якою метою було організовано викрадення, не уточнюється.

Викраденню з російського боку передували перешкоди оперативного радіозв'язку та використання димової гранати, повідомив Департамент поліції безпеки.

Підтвердження або спростування цієї інформації від Росії поки не надходило. У зв'язку з подією в Естонії порушено кримінальну справу.

Гендиректор поліції безпеки Арнольд Синисалу на прес-конференції повідомив, що викрали досвідченого співробітника. Він також зазначив, що за попередніми даними, немає причин вважати, що викрадення було політично вмотивованим.

Як повідомляє "Інтерфакс",  посла Росії Юрія Мерзлякова викликано в естонський МЗС у зв'язку зі зникненням на кордоні з Росією співробітника поліції.

Центр громадських зв'язків ФСБ Росії, зі свого боку, заявив, що співробітник поліції безпеки Естонії був затриманий у Псковській області при проведенні агентурної операції, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"На території Російської Федерації затриманий співробітник тартуського відділу Департаменту поліції безпеки МВС Естонії Эстон Кохвер. У порушника вилучено: пістолет "Таурус" з патронами, грошові кошти в сумі 5 тис. євро, спецтехніка для здійснення прихованого аудіозапису, а також матеріали, які мають характер розвідувального завдання", - відзначили в ЦГЗ ФСБ.

Поліція безпеки Естонії займається відстеженням загроз конституційному ладу республіки, контррозвідкою, боротьбою з тероризмом, захистом державних секретів і протидією корупції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.