США не обіцяли Порошенко зброю, а поляків він навіть не просив

Субота, 6 вересня 2014, 12:27

Керівництво Сполучених штатів Америки під час переговорів на саміті НАТО не надавало президенту Петру Порошенко жодних обіцянок щодо постачання в Україну високоточної зброї.

Про це йдеться у статті Сергія Сидоренка "Таємна зброя таємної країни", що опублікована в суботу на Європейській правді.

Як відомо, в четвер президент оголосив про домовленість з неназваною країною щодо постачання зброї в Україну, але не назвав, пор яку державу йдеться.

"Це точно не США", – запевнив Європейську правду один зі представників американської делегації. Згодом цю інформацію підтвердив президент Барак Обама, зазначивши, що обіцяв Україні лише "нелетальне спорядження", тобто засоби захисту і матеріально-технічне забезпечення.

За даними Європейської правди, на переговорах з президентом Польщі Броніславом Коморовським Петро Порошенко взагалі не піднімав питання постачання високоточної зброї.

"Якби Порошенко звернувся до мене з проханням про постачання в Україну летальної зброї, моєю відповіддю було би "так". Але річ у тому, що він мене про це так і не попросив", - переказав слова Коморовського західний дипломат.

Виходячи із зустрічей Порошенка в Ньюпорті в четвер, лишається імовірність, що такі гарантії йому надали Франція чи Канада.

Однак не можна виключити, що таких гарантій від Заходу Порошенко не мав взагалі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.