НАТО проводить військові навчання у країнах Балтії

Понеділок, 8 вересня 2014, 10:05

6 вересня НАТО розпочало військові навчання у Латвії. Таким чином, альянс продемонстрував готовність захищати країни Балтії у випадку військової агресії з боку Російської Федерації.

Про це повідомляє Reuters, цитуючи представників альянсу.

Таким чином НАТО почало втілювати у життя домовленості, яких було досягнуто на саміті в Уельсі минулого тижня. Зокрема, йдеться про формування сил швидкого реагування.

5 вересня вночі близько півтисячі парашутистів висадилися в аеропорту Лієлварде, що розташований у 60 км від столиці Латвії. Окрім цього, на місце прибула сухопутна та повітряна техніка.

Наразі 2000 солдатів з дев’яти країн-членів альянсу беруть участь у військових навчаннях, що проходять у п’яти країнах: Німеччині, Естонії, Латвії, Литві та Польщі у період з 2 по 8 вересня.

"Ми хочемо запевнити громадян країн-членів НАТО у готовності їх захищати. Окрім цього, таким чином ми хочемо застерегти всіх від спроб підірвати безпеку альянсу", - заявив генерал Ганс-Лотар Домрос, голова військової частини в Нідерландах.

Наразі НАТО працює над створенням групи швидкого реагування. Очікується, що така група складатиметься з чотирьох або п’яти тисяч військових, що будуть готові дати відсіч агресії протягом 48 годин у будь-якій з країн-членів альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.