ЄС затвердив концепцію реформ у сфері безпеки України

Середа, 1 жовтня 2014, 09:22

Представники країн-членів Європейського cоюзу в рамках засідання комітету з політичних питань і питань безпеки узгодили концепцію цивільної місії радників ЄС щодо реформи сектора цивільної оборони України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це ще один крок до швидкого початку роботи місії на підтримку ефективних і демократично контрольованих служб цивільної безпеки в Україні", - повідомили в прес-службі Ради ЄС.

Відповідно до концепції, передбачається, що місія надаватиме поради і допомогу у розвитку стратегії реформ сектора цивільної безпеки, яка має стати рамковим документом у плануванні конкретних кроків у цьому напрямку. Місія має приділяти особливу увагу повазі прав людини, боротьбі з корупцією, гендерних питань у всіх своїх діях.

"Експерти ЄС будуть розміщуватися разом зі своїми колегами з відповідних українських органів", - зазначили в прес-службі.

Передбачається також, що місія ЄС забезпечить координацію і узгодженість дій з іншими представниками ЄС в Україні, спеціальної моніторинговою місією ОБСЄ та іншими міжнародними партнерами. Остаточно рішення буде схвалене Радою ЄС найближчим часом.

Нагадаємо, що консультативна місія ЄС була створена 22 липня рішенням Ради закордонних справ Євросоюзу терміном на 2 роки. Її головним завданням є допомога Києву в перегляді стратегії безпеки країни, а також підтримка у здійсненні необхідних реформ у сфері оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.