Австралійський прем'єр обіцяє "атакувати" Путіна під час саміту G20

додано відео
Понеділок, 13 жовтня 2014, 09:53

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив, що використає саміт G20 для того, щоб протистояти президенту РФ Володимиру Путіну.

Про це повідомляє The Sydney Morning Herald.

"Під час саміту буде багато неприємних розмов з Росією, і я підозрюю, що моя розмова у мене з паном Путіним буде найважчою", - відзначив австралійський прем'єр.

"Я збираюся атакувати Путіна", - сказав Ебботт у понеділок журналістам, використавши термін з австралійського футболу "shirtfront", що означає "атакувати та збити на землю", повідомляє Reuters.

Використання цього терміну австралійським прем'єром поставило в тупик деякі західні ЗМІ, адже за межами Австралії це слово не вживають. Австралійські журналісти взялися роз'яснити його читачам. Зокрема The Sydney Morning Herald наводить типове відео shirtfront під час матчу. Ролік закінчується кадрами, на яких один з гравців опиняється на медичних ношах.

"Я збираюся сказати йому, що австралійці (пасажири рейсу MH17) були вбиті повстанцями, які підтримуються Росією, з обладнання, яке Росія постачає", - додав він.

Варто зазначити, що Ебботт, який раніше висував припущення, що російський президент не братиме участі у саміті G20, наразі також критикує сам факт присутності Путіна.

Нагадаємо, раніше Ебботт пояснив, що Австралія не мала права вето на відвідування російським президентом Володимиром Путіним саміту "Групи двадцяти" у Брісбені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.