Італійська опозиція закликає до референдуму щодо виходу з єврозони

Понеділок, 13 жовтня 2014, 12:58

Лідер італійського опозиційного руху "5 зірок" та колишній комік Беппе Грілло оголосив про намір проведення референдуму щодо виходу країни з єврозони.

Про це повідомляє місцеве видання La Stampa з посиланням на виступ Беппе Грілло на зустрічі з прихильниками руху в Римі.

Лідер партії євроскептиків запевнив, що збере необхідний мільйон підписів, які необхідні для того, щоб вимагати в парламенту проведення такого референдуму.

"У листопаді я почну збирати підписи. У мене їх буде чотири, п'ять або навіть шість мільйонів. І тоді в парламенті змушені будуть з цим рахуватися", - заявив Грілло .

"Необхідно залишити єврозону та захищати незалежність італійського народу від Европейського центрального банку", - додав він.

Грілло зазначив, що італійський уряд не впорався з відновленням економіки, створенням робочих місць та не допомагає людям. Він підкреслив, що не матиме діалогу з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці, який є лідером Демократичної партії, яку Грілло називає "червоною чумою."

"Ситуація в Італії йде шкереберть. Ми закликаємо Ренці активізувати свою роботу. Ми не можемо чекати ще 1000 днів", - заявив Грілло .

На минулорічних парламентських виборах в Італії рух "5 зірок" показав третій результат, отримавши понад 25% голосів виборців. В Палаті депутатів (нижня палата італійського парламенту. - Ред.) партія отримала 109 мандатів з 630, а у Сенаті (верхня палата італійського парламенту. - Ред.) - 54 з 315.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.