Україна готова ввести санкції проти РФ, що охоплять $2,5 млрд товарообігу

Вівторок, 14 жовтня 2014, 12:33

В українському уряді готові пропозиції щодо введення торговельних обмежень щодо імпорту з Російської Федерації, які набудуть чинності у разі введення санкцій з боку РФ.

Як передає кореспондент "Європейської правди", про це заявив виконуючий обов’язки міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій Пятницький у виступі на круглому столі, що організований Українською аграрною конфедерацією.

"За нашими підрахунками, можливі торговельні обмеження, які Росія може ввести проти нас, охоплюють товарообіг обсягом близько $3,5 млрд. Тож ми підготували свої заходи, які можуть бути введені у відповідь. Там трохи менша сума, вона охоплює товари на суму $2,5 млрд", - заявив в.о. міністра.

Пятницький очікує, що у разі введення торговельних обмежень з боку РФ найбільших збитків зазнає український аграрний бізнес.

"В той самий час аграрна заборона з нашого боку практично не вдарить по Росії. Найбільша стаття (імпорту з РФ) в харчовому секторі – кава та чай", - зазначив він. Через це, за словами керівника Мінекономрозвитку, українській пропозиції щодо санкцій стосуються перш за все нехарчової групи товарів.

Валерій Пятницький підкреслив, що український уряд сподівається уникнути необхідності введення обопільних заходів.

"Наша готовність ввести обмеження у відповідь має застерегти Росію від введення санкцій", - заявив він.

Як відомо, Росія вже ввела низку обмежень щодо імпорту українських товарів. Водночас у Москві погрожують подальшими обмеженнями, зокрема скасуванням режиму вільної торгівлі між Україною та РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.