Перезавантаження відносин з США не буде до відміни санкцій - Медведєв

відео
Середа, 15 жовтня 2014, 09:35

Росія не бачить можливостей для перезавантаження відносин з США до відміни санкцій.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю телеканалу CNBC.

"Ні звичайно. Це абсолютно неможливо. Це не ми вигадали ці санкції, а наші міжнародні партнери", - заявив він, відповідаючи на питання про можливість перезавантаження відносин Росії з США.

"Але коли фундаментальні основи міжнародних відносин, те, що ми з такими зусиллями налагоджували, приноситься в жертву всякого роду обмеженням просто для того, щоб показати, які ми круті, що ось ми, раптом що, кого-небудь покараємо, - мені це здається абсолютно деструктивним, я б навіть сказав: це дурна позиція",  - заявив прем'єр.

На його думку, спочатку необхідно повернутися до нульової позиції, а вже після цього розмірковувати, яким чином розвивати відносини в майбутньому.

"Ми ні для кого не закриваємо двері. Ми хочемо абсолютно конструктивно, на дружніх засадах, спілкуватися з усіма цивілізованими народами і, звичайно, з нашими партнерами з Європи та Сполучених Штатів Америки, але для цього потрібно вирівняти ситуацію", - наголосив Медведєв.

Нагадаємо, помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд раніше заявила, що США зніме частину санкцій з РФ лише за повного виконання мінських угод.

Цю позицію також 14 жовтня підтвердив державний секретар США Джон Керрі після зустрічі з міністром закордонних закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.