Путін радить Заходу не тиснути на Росію та нагадує про ядерну зброю

Четвер, 16 жовтня 2014, 08:39

Тиск Заходу на Росію шляхом санкцій не полегшує вирішення ситуації, а лише ускладнює.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю сербському виданню "Політика", повідомляє Reuters.

"Спроби тиску на Росію шляхом односторонніх, нелегітимних обмежувальних заходів не полегшують вирішення ситуації,  а ускладнюють діалог", - сказав Путін.

"Як можна говорити про прагнення до деескалації в Україні, якщо нові санкції вводяться практично одночасно з досягненням угод щодо просування мирного процесу?" - додав він.

Путін також нагадав  про ядерну зброю Росії та порадив країнам Заходу відмовитися від "шантажу", говорячи про відносини РФ з США.

"Ми сподіваємося, що наші партнери зрозуміють безглуздість спроб шантажувати Росію, та пам'ятатимуть про ризики, які несе розлад між найбільшими ядерними державами для стратегічної стабільності", - сказав він в Белграді у четвер.

"З нашого боку ми готові розвивати конструктивне співробітництво на принципах рівноправності і реального врахування взаємних інтересів", - додав Путін.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив про "відхилення в мозку" в Барака Обами, а також порадив прем'єр-міністру Австралії дуже уважно ставитися до того, що він говорить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.