Литва хоче захиститися від російських інвестицій

Четвер, 16 жовтня 2014, 18:53
Президент Литви Даля Грибаускайте вважає, що країна повинна захищатися від інвестицій недружніх держав, насамперед - Росії.
Про це повідомляє видання Delfi.lt.
 
"У зв’язку із зміною геополітичної ситуації ми повинні бути обережнішими", - пояснює Грибаускайте. Вона вважає, "дуже дивним" співпадінням те, що "інвестицію основану на чистій фінансовій авантюрі" запропонували саме у стратегічно важливий об’єкт – Шауляйській аеропорт.

Мова йде про інвестиції компанії Rail Skyway systems, акціонерами якої є жителі Москви. Мерія Шауляя підписала договір, згідно з яким росіяни орендуватимуть земельні ділянки поряд з базою НАТО.

На думку литовського президента, компанії, які планують інвестиції поряд із стратегічними об’єктами слід ретельно перевіряти.

Під загрозою опинилися і інші бази повітряно-військових сил Литви, які розташовані у містах Маріямполі та Ніді, переконана Грибаускайте.

Нагадаємо, що минулого тижня сейм Литви прийняв поправки до національного закону про інвестиції. Згідно із нововеденням, інвестиції у сектор господарства чи обладнання, які мають стратегічне значення для національної безпеки дозволяються лише після оцінки  інвестора на загрозу національній безпеці Литві.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.