Путін, який запізнився до Меркель, вночі 2,5 години спілкувався з нею про Україну

оновлено від 01:24
П'ятниця, 17 жовтня 2014, 07:13

Президент Росії Володимир Путін в ніч на п'ятницю з другої спроби провів зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє офіційний сайт Кремля.

"Під час робочого візиту в Італію Володимир Путін провів зустріч з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель", - йдеться в новині.

Розмова тривала 2 години 20 хвилин, до глибокої ночі. Путін, полишивши переговорну кімнату, заявив, що вони мали "дуже добру розмову", зазначає Wall Street Journal.

Відомо, що темою перемовин була Україна, інтернет-представництво Кремля підтвердило це.

Водночас, за даними сайту президента РФ, говорити про продуктивну зустріч немає підстав - сторони лишилися на старих позиціях.

"Під час тривалої і детальної бесіди Путін і Меркель провели досить докладну "звірку годинників" про хід реалізації мінських домовленостей. Як і раніше, лишаються серйозні розбіжності у поглядах на генезис внутрішньоукраїнського конфлікту, а також на першопричини того, що там відбувається в даний час", - йдеться в повідомленні.

Зустріч президента РФ та канцлера ФРН була запланована декількома годинами раніше. Однак через запізнення Путіна німецька сторона скасувала планову зустріч, повідомивши про це ЗМІ.

Зрештою протокольним службам лідерів вдалося узгодити альтернативний час для перемовин.

Як відомо, наразі в Мілані відбувається саміт Азія-Європи (ASEM), в рамках якого заплановані також переговори Путін-Порошенко за участю 7 міжнародних посередників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.