Зустріч Порошенка та Путіна завершилася. Говорили про контроль кордонів

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 10:49

Темою зустрічі президентів Петра Порошенка та Володимира Путіна у багатосторонньому форматі був контроль українсько-російських кордонів відповідно до мінських угод.

Про це заявив на прес-конференції прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці.

Він назвав зустріч "важливим кроком у дискусії щодо ситуації в Україні" та відзначив роль Росії у вирішенні міжнародних проблем.

За словами Ренці, йшлося про контроль кордонів за допомогою засобів, погоджених у мінських угодах, а також "інших технологій".

Зокрема, сторони зачепили питання спостереження за допомогою безпілотників.

"Ми також підкреслили важливість імплементації мінських протоколів", - зауважив Ренці.

"Це не швидкий процес, нам потрібен час, але я позитивно дивлюся на перспективи такого діалогу", - додав італійський прем'єр.

"Я сподіваюся, що протягом наступних тижнів, місяців ми перейдемо до вектору співпраці, діалогу та миру", - відзначив він.

Фото з Twitter Hromadske.TV  

Нагадаємо, сьогодні о 9.00 за київським часом почалася багатостороння зустріч щодо ситуації в Україні.

У ній взяли участь президент України Петро Порошенко, президент РФ Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон, прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, а також президенти Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу та Європейської ради Герман ван Ромпей та Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.