В Німеччині арештували постачальників ісламських терористів

Субота, 18 жовтня 2014, 19:47

Німецька поліція в ході спеціальної операції арештувала двох осіб  за підтримку терористичного угрупування "Ісламська держава".

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема в західній частині міста Аахен було заарештовано 28-річного росіянина Юсуфа Г., а також 38-річного тунісця Камеля Бен Яхья.

Обох підозрюють в закупівлі амуніції для боєвиків в Сирії та Іраку , вербуванні кадрів для терористів та переправленні їх через Туреччину до Сирії.

Окрім того було також проведено обшук в будинках ще 13 підозрюваних.

Як вважають органи правопорядку, вони також підтримують "Ісламську державу" або ж Ахрар аль-Шам  (інше ісламістське угрупування  -Ред.) , забезпечуючи їх військовим одягом.

Рейди відбулися в західних землях Північний Рейн-Вестфалія, Гессен, Баден-Вюртемберг, Гамбург, Рейнланд-Пфальц, Шлезвіг-Гольштейн, а також у Східній Саксонії.

Варто зазначити, що Німеччина разом з іншими країнами західної Європи, бореться, щоб зупинити радикалізацію молодих мусульман, деякі з яких добровільно стають джихадистами в Сирії або Іраку.

Занепокоєння викликає те, що вони можуть повернутися та влаштовувати терористичні акти на рідній землі.

Нагадаємо, раніше координатор ЄС з питань боротьби з тероризмом Жіль де Кершов заявив, що три тисячі європейців воюють в Сирії та Іраку на боці ісламістів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.