Європейці проти призначення Каньєте на посаду єврокомісара з енергетики

Четвер, 2 жовтня 2014, 10:57

Більше 300 тисяч людей підписали петицію, щоб зупинити призначення Мігеля Аріаса Каньєте комісаром з питань клімату та енергетики. Затвердження чи відведення кандидатури має відбутися після слухань у Європейському парламенті.

Пр це пише Українська енергетика.

Онлайн-петиція була представлена євродепутатам перед слуханнями 1 жовтня. 

Окрім цього, 76 євродепутатів, більшість з яких - "зелені", підписали окрему петицію проти призначення Каньєте комісаром, повідомляє Euronews.

Європарламент має право схвалити або відхилити новий склад в цілому. Однак подібні протести можуть чинити тиск на комісію, щоб замінити окремого кандидата.

Європейська народна партія, членом якої є Каньєте, а також соціалісти попереджають одне одного, що вони "помстяться", якщо кандидатура будь-кого з їхніх представників буде оскаржена в ході слухань. Проте, як зазначають деякі експерти, Каньєте можуть замінити з неполітичних причин.

Нагадаємо, що Мігель Аріас Каньєте віддав розпорядження продати його акції у нафтових компаніях у відповідь на прохання депутатів Європарламенту позбутися цінних паперів до затвердження його кандидатури на посаду єврокомісара.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.