Латвія може скасувати видачу дозволу на проживання росіянам

Четвер, 2 жовтня 2014, 14:51

2 жовтня Сейм Латвії передав на розгляд профільних комісій запропоновані Національним об'єднанням поправки до закону про імміграцію, що передбачають припинення видачі дозволу на проживання через придбання нерухомості громадянам Росії.

Про це пише Delfi.

За документ проголосували 48 осіб - члени Нацоб'єднання, частина "Єдності", СЗК і незалежні депутати. Проти були 28 представників ЦС і Партії реформ.

Як відомо, в останні тижні Сейм двічі відхиляв аналогічні ініціативи ВЛ-ТБ/ДННЛ (націонал-консервативна партія Об'єднання "Вітчизні та свободі/ДННЛ" - ред.). Сьогодні проект також не отримав однозначної підтримки коаліції. Тим не менш, голосів вистачило, щоб передати поправки в комісії.

Депутати Нацблоку пояснюють необхідність поправок тим, що особи, яка одержали дозвіл на проживання, отримують також певний економічний вплив в Латвії, можливість впливати на політичні й соціальні процеси та інформаційний простір.

"На тлі військової агресії Росії в Україні, яка загрожує світу в Латвії і у всій Європі, а також з урахуванням статистичних даних про те, що найбільше посвідок на проживання видається саме росіянам, ВЛ-ТБ/ДННЛ вважає неприпустимим подальші зволікання з забороною на видачу цих дозволів. Зараз це питання національної безпеки", - заявила раніше партія.

У ситуації, коли розвиток і тривалість викликаного Росією військового конфлікту непрогнозовані, Латвія не може піддавати себе зайвому ризику, вважає ВЛ-ТБ/ДННЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.