У РФ кажуть, що субмарина, яку шукає Швеція, належить Нідерландам

Понеділок, 20 жовтня 2014, 12:10

Підводний човен, який Швеція шукає у своїх територіальних водах, може належати ВМС Нідерландів.

Про це заявило джерело в Міноборони РФ, пише РІА "Новости".

"З метою зняття напруженості в акваторії Балтійського моря та економії коштів шведських платників податків рекомендували б звернутися за роз'ясненнями до командування ВМС Нідерландів",  - відзначив неназваний представник Міноборони РФ.

"Справа в тому, що протягом минулого тижня саме голландський дизель-електричний підводний човен "Брейнвіс" відпрацьовував в безпосередній близькості від Стокгольма практичні завдання", - додало джерело.

Він пояснив, що в п'ятницю голландський підводний човен "Брейнвіс" зайшов в естонський порт Таллінн, а в понеділок, як очікується, він вирушить назад.

"Залишається сподіватися, що ця інформація допоможе шведським ВМС виявити її на зворотному переході в одну з військово-морських баз в Нідерландах", - додало джерело.

Нагадаємо, що 17 жовтня шведські війська розпочали масштабну розвідувальну операцію в Балтійському морі в 50 кілометрах від Стокгольма з пошуку "іноземної підводної активності".

Як повідомляють шведські ЗМІ, розвідувальна операція розпочалася після того, як Національне управління радіозахисту Міноборони Швеції виявило радіосигнал російською мовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: