Росія пропонувала Польщі окупувати частину України - Сікорський

Понеділок, 20 жовтня 2014, 14:57

Росія хотіла залучити Польщу до розподілу території України.

Про це розповів колишній міністр закордонних справ Польщі та нинішній маршалек Сейму Радослав Сікорський, якого цитує видання Politico Magazine.

"Путін хоче, щоб Польща, направила війська в Україну. Це були сигнали, які вони нам надсилали. Ми знали,  що це те, про що вони думають протягом багатьох років", - сказав Сікорський.

"Це була одна з перших речей, яку Путін сказав прем'єр-міністру Дональду Туску (незабаром стане президентом Європейської ради), коли він відвідав Москву. Він продовжував говорити, що Україна - штучна країна і що Львів - це польське місто, і чому б нам просто не розібратися разом", - додав він.

"Ми дали їм дуже чітко зрозуміти - ми не матимемо з цим нічого спільного", - сказав Сікорський.

За його словами, Росія хоче підштовхнути країна Заходу "до межі".

"Путін думає, що він стикнувся з купкою слабаків. І він думає, що ми не підемо на війну, щоб захищати країни Балтії. Ви знаєте, може бути, він і правий", - додав Сікорський.

Нагадаємо, що у березні заступник Голови Державної Думи, лідер ЛДПР Володимир Жириновський запропонував Польщі домагатися проведення референдуму про приєднання п’яти західних областей України – Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Рівненської до Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.