ЄС підкреслив відповідальність РФ за виконання мінських угод

Понеділок, 20 жовтня 2014, 18:59

ЄС підкреслює відповідальність Росії за виконання мінських угод.

Про це йдеться у висновках ради міністрів закордонних справ ЄС.

Рада очікує повної взаємодії сторін та оперативного здійснення всіх інших зобов'язань в рамках мінських угод. Рада підкреслює відповідальність РФ в даному контексті", - йдеться у документі.

Окрім того, глави МЗС країн ЄС також закликають Росію до виведення "незаконних збройних груп, військової техніки, бійців і найманців, а також до забезпечення українсько-російського кордону постійним моніторингом в рамках місії ОБСЄ".

"Також очікується непохитна практична готовність сторін до проведення дострокових місцевих виборів у частинах Донецької та Луганської областей у повній відповідності до українського законодавства та міжнародних стандартаів, як це передбачено мінським протоколом і законом про особливий порядок місцевого самоврядування",  -зазначається у повідомленні.

„Проведення „президентських" і „парламентських" виборів самопроголошеною владою суперечило б букві і духу Мінського протоколу і порушить прогрес у пошуку стійкого політичного рішення. ЄС їх не визнає", - констатує рада міністрів закордонних справ ЄС.

Рада також закликає Україну продовжити "процес передбачуваних реформ і модернізації економіки, в тому числі належну підготовку до реалізації IV розділу Угоди про асоціацію, у відповідності із термінами, зазначені в рішенні Ради та з урахуванням міжнародних зобов'язань України".

Окрім того, міністри закордонних справ ЄС у своїх висновках вкотре нагадали, що Угода про асоціацію є двосторонньою і будь-які зміни до неї можуть вноситися лише на прохання однієї з сторін і за згоди іншої.

Нагадаємо, 20 жовтня у Люксембурзі проходить зустріч глав МЗС країн Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що під час засідання міністри закордонних справ не планують ухвалювати рішень про санкції щодо Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.