В Європарламенті подолали російське лоббі. Пільгову торгівлю з Україною затвердять вчасно

Вівторок, 21 жовтня 2014, 08:33

В понеділок ввечері комітет Європейського парламенту з питань міжнародної торгівлі з другої спроби затвердив подовження торговельних преференцій для України на 2015 рік.

Про це повідомив у своєму твіттері брюссельський кореспондент The Wall Street Journal Лоранс Норман.

За його інформацією, вже є домовленість щодо дати розгляду українського питання в сесійній залі ЄП. Торговельні преференції для України будуть остаточно затверджені в четвер 21 жовтня - в останній день поточного пленарного тижня.

Таким чином, Євросоюзу вдалося уникнути можливого переривання пільгового торговельного режиму з Україною

Як повідомляла "Європейська правда", Європейський парламент має підтвердити тристоронню домовленість між Україною, Росією та Євросоюзом щодо відтермінування початку роботи ЗВТ Україна-ЄС до 2016 року. Для цього ЄС мав впровадити пільговий торговельний режим з Україною на 2014-2015 роки.

Цю процедуру необхідно завершити до 1 листопада. Нинішній пленарний тиждень ЄС – останній в даному періоді. В сесійному залі Європарламенту є стійка проукраїнська більшість, тому сумнівів у його успішному затвердженні немає. Також після того рішення ЄП має бути формально підтверджене Радою ЄС, це очікується наступного тижня.

Попередня спроба євродепутатів ухвалити необхідне рішення в терміновому режимі була зірвана прибічниками Росії в ЄП – крайніми лівими та крайніми правими партіями, які заблокували ухвалення термінового рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.