Сікорський відмовився від своїх слів про розділ України Путіним

Оновлено
Середа, 22 жовтня 2014, 10:23

Голова Сейму Польщі, колишній міністр закордонних справ Радослав Сікорський відмовився від своїх слів про розмову колишнього польського прем'єра Дональда Туска з президентом Росії Володимиром Путіним про поділ України.

Про це пише видання pb.pl з посиланням на слова Сікорського.

"У Москві не було двосторонньої зустрічі прем'єра Туска з президентом Путіним", - цитує видання колишнього очільника польського МЗС.

Йдеться про зустріч Туска та Путіна у Москві у лютому 2008 року, на якій президент РФ нібито запропонував полякам поділити територію України. Про це Сікорський повідомив видання Politico Magazine. Він зауважив, що не був учасником розмови Путіна й Туска, але до нього дійшла така доповідь.

Проте після значного розголосу у пресі Радослав Сікорський сказав, що його слова невірно інтерпретували.

Після цього лідер опозиційної партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявив, що звернеться з пропозицією про відставку Сікорського, який "знав про плани розподілу іншої держави, проте не вжив необхідних заходів".

Проте, за словами польського журналіста Яцека Залевського, який супроводжував Туска під час його візиту до Москви у 2008 році, зустріч з Путіним дійсно була. Окрім Туска та Путіна на ній були присутні лише двоє перекладачів.

Підтвердженням цього є фото, зроблене Залевським у Москві.

 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.