НАТО надасть допомогу українським військовим шпиталям

Середа, 22 жовтня 2014, 16:48

НАТО готове посприяти Україні в рамках реалізації програми допомоги у фізичній реабілітації військовослужбовців, які дістали поранень під час проведення антитерористичної операції на сході країни.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони України.

"Представники Альянсу заявили про готовність сприяти Україні в рамках реалізації зазначеної програми щодо процесу протезування на українських підприємствах і за кордоном (зокрема, подальшого сервісного обслуговування окремих українських військовослужбовців, які потребують особливих протезів, зокрема, сенсорних протезів верхніх кінцівок)", - ідеться в повідомленні.

Зарубіжні партнери також пообіцяли надати допомогу в модернізації обладнання реабілітаційних відділень госпіталів і санаторіїв, модернізації обладнання українських підприємств із виготовлення протезів і підготовки медичного персоналу.

Практична реалізація цих заходів розпочнеться вже 2014 року. Частину фінансування надаватимуть за рахунок коштів, раніше передбачених бюджетом НАТО на проведення заходів співпраці з Російською Федерацією. Надалі очікується створення відповідного трастового фонду НАТО, де розглядатимуть Болгарію як країну-лідера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.