Політики та держави ЄС вітають "проєвропейські підсумки" виборів в Україні

Понеділок, 27 жовтня 2014, 11:03

Президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу назвав перемогою демократії парламентські вибори в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"Вітання народу України! Перемога демократії та програми європейських реформ", - зазначив він.

Голова комітету Європарламенту із закордонних справ Елмар Брок дав схвальну оцінку попереднім результатам виборів.

"Це результати, які мають велике значення для української демократії та становлення правової держави. Вони дозволять провести процес трансформації, необхідний для того, щоб зробити Україну сучасною, вільною і економічно успішною державою", - сказав він в інтерв'ю Deutsche Welle

"На новообрану Верховну раду чекає нелегке завдання - негайно зайнятися перебудовою основних секторів країни. Ми віримо, що обрані демократичним шляхом представники України рішуче здійснять відповідні реформи, необхідні для створення сильної, незалежної європейської держави", - йдеться в заяві МЗС Литви.

"Символічно, що ці вибори пройшли за кілька днів до початку застосування Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, яке робить незворотним європейський напрямок розвитку України", - зазначає міністерство у своєму повідомленні.

Позитивно оцінив попередні результати позачергових парламентських виборів міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина. "Я вважаю, що це великий шанс", - зазначив він в ефірі Polskie Radio. За його словами, результати голосування підтверджують, що українці обрали європейський шлях розвитку.

"Вітаю вчорашнє спокійне голосування в Україні. Сильна проєвропейська платформа – можливість для швидкого початку реформ", - так оцінив результати виборів віце-прем’єр, міністр закордонних справ Словаччини Мірослав Лайчак у своєму Twitter.  

Колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт також привітав результати виборів.

"Згідно з екзит-поллами, українці обрали найбільш проєвропейський парламент в історії країни", - написав політик у своєму Twitter.

Нагадаємо, 26 жовтня в Україні відбулися вибори до Верховної ради. Згідно з попередніми результатами, перемогу здобули партії "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.