Сліди хакерських атак на урядові сайти держав НАТО ведуть до Росії - ЗМІ

Вівторок, 28 жовтня 2014, 10:15

Експерти компанії  FireEye Inc. дійшли висновку, що систематичні атаки на  сайти урядових організацій держав НАТО, країн-сусідів Росії, здійснювалися з території РФ.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на результати дослідження FireEye Inc

Дослідження пропонує докази того про, що раніше говорили американські чиновники і експерти в сфері безпеки: командою хакерів, які здійснюють атаки з метою заволодіння інформацією, яка має характер військової таємниці, керує Москва. Зокрема, шпигунські програми були розроблені на комп’ютерах, що використовують російську мову, в робочі години  за московським часом.

Експерти виявили, що підвищений інтерес хакери виявляють до сайтів урядових і оборонних організацій країн НАТО, держав-сусідів Росії, зокрема Грузії, атаки на яку спостерігаються ще з 2007 року, а також на сайти компаній, партнерів США у сфері оборони Science Applications International Corp. і Academi LLC.

Раніше російський уряд звинувачував Academi у тому, що компанія посилає своїх найманців, які воюють на боці України у військовому конфлікті на Донбасі. Компанія відкинула ці звинувачення.

Російська кіберзброя, за висновками експертів, є більш складною для виявлення, тому становить більшу загрозу ніж китайська. 

Нагадаємо, раніше до такого ж висновку дійшли експерти компанії ISight Partners, що займається питаннями кібербезпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.