Новий генсек НАТО вже хоче покращити відносини з Росією

П'ятниця, 3 жовтня 2014, 08:34

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що йому вдасться налагодити конструктивні відносини з Москвою попри нинішню кризу.

Про це новий генсек альянсу, що почав виконувати повноваження 1 жовтня, заявив в інтерв’ю телеканалу CNN.

Як відомо, нині відносини Росії і НАТО практично зупинені через агресію РФ щодо України. Колишній генсек альянсу Андерс Фог Расмуссен став одним з найжорсткіших критиків Кремля на Заході.

Столтенбер вважає, що його досвід роботи на посаді прем’єр-міністра Норвегії (2005-2013 роки) допоможе знайти спільну мову з Путіним.

"Зазначу, що ми з Расмуссеном дотримуємося однакової позиції щодо того, наскільки серйозною та загрозливою була і лишається агресія Росії щодо України", - зауважив він.

"Але водночас мені, як прем’єру Норвегії, вдавалося налагоджувати робочі стосунки з РФ. Норвежці демонстрували здатність співпрацювати з Росією навіть у найжорсткіші періоди холодної війни", - обґрунтував Столтенберг свої очікування.

За його словами, НАТО продовжуватиме зміцнювати безпеку, але разом з тим спробує подолати кризу у відносинах з Москвою.

"Я не відчуваю протиріччя між сильним НАТО з передбачуваною та жорсткою політикою і намаганнями побудувати більш конструктивні відносини з Росією", - підкреслив генсек альянсу.

Як повідомляла Європейська правда, ще до набуття повноважень Столтенбергом його називали політиком, який більш схільний до домовленостей з Росією. В Кремлі до нового генсека також ставляться нейтрально-позитивно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.