Пакет документів щодо газу готовий. Чекають згоди РФ - джерело

Четвер, 30 жовтня 2014, 11:26

В Брюсселі підготовлено тристоронні і двосторонні протоколи щодо врегулювання газової суперечки між Києвом та Москвою. Їхнє підписання можливе сьогодні ввечері.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на дипломатичне джерело.

За словами співрозмовника агентства, зараз російська сторона чекає, чи будуть досягнуті домовленості щодо двосторонньої угоди між Україною та Європейською комісією, яка стосується фінансових гарантій.

"Три пакети в принципі погоджені. Головне, щоб сторони були готові їх підписати. Зокрема, зараз продовжується технічна робота над тристороннім протоколом між Україною, Єврокомісією та Росією, між "Нафтогазом" та "Газпромом" та між Україною та ЄК", - пояснив співрозмовник агентства.

За його даними, наразі глава "Газпрому" Олексій Міллер повернувся до Москви для погодження з Кремлем цих пропозицій.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак повідомив, що російська сторона вимагає від України і ЄС узгодити і підготувати до підписання текст двостороннього протоколу між Україною та Єврокомісією.

Документи з російської підписом - протокол між Росією, Україною і Єврокомісією та доповнення до контракту "Газпрому" і "Нафтогазу" - принципово узгоджені, додав Новак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.