Європа проводить наймасштабніші навчання з кібербезпеки

Четвер, 30 жовтня 2014, 15:20

30 жовтня 29 європейських країн проводять наймасштабніші за всю історію існування ЄС навчання з кібербезпеки КіберЄвропа-2014.

Про це йдеться у прес-релізі Єврокомісії.

У навчаннях, організованих Європейською агенцією з безпеки мережі та інформації, задіяні понад 200 організацій та 400 фахівців. До ініціативи залучені як приватні консультанти, так і міністерства, компанії, що діють у сфері телекомунікацій, енергетики та надання інтернет-послуг.

У рамках навчань буде проведено роботу з 2000 випадками кібератак.

"Кількість кібератак зростає щодня. Вони ускладнюються. Самостійно держава аба невелика група держав не можуть з ними впоратися", - зазначила віце-президент Єврокомісії Нелі Кроес.

"Мені приємно бачити, що країни-члени ЄС та Європейської асоціації про вільну торгівлю співпрацюють з європейськими інституціями. Сьогодні лише такими спільними зусиллями можна досягти захищеності економіки та суспільства", - додала вона.

У рамках КіберЄвропа-2014 буде протестовано процедури розповсюдження інформації з кіберкризи у Європі, забезпечено можливості боротьби з кібератаками, а також досліджено ефект розповсюдження інформації на національному та міжурядовому рівнях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.