"Вибори" на Донбасі шкодять врегулюванню конфлікту - Меркель та Олланд

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 09:55

Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель вважають, що заплановані на 2 листопада "вибори" на Донбасі ставлять під загрозу мирне врегулювання конфлікту на сході України.

Про це глави Франції та НІмеччини заявили під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком та президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє прес-служба президента Франції.

"Вибори, які проросійські сепаратисти планують організувати у найближчу неділю у самопроголошених Донецькій та Луганській "республіках", зашкодять намаганням, спрямованим на тривале вирішення політичної кризи в Україні", - йдеться у повідомленні прес-служби Олланда.

Президент Франції та канцлер Німеччини наголосили на тому, що ці "вибори" можуть бути проведені лише відповідно до умов мінських домовленостей та з повагою до територіальної цілісності України.

Меркель та Олланд висловили надію на відновлення діалогу між сторонами конфлікту. Вони також наголосили на тому, що президент Путін має забезпечити ефективний контроль кордону між Росією та Україною.

Раніше міністри закордонних справ країн Вишеградської четвірки та Великої Британії оприлюднили спільну заяву, в якій наголосили на незаконності виборів, запланованих на 2 листопада у самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.