Прибічники "кримнаша" планують отримати Шенген попри заборону ЄС

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 13:09

Представники Громадської палати Криму стверджують, що планують отримати шенгенську візу в Москві попри рішення ЄС про те, що вони зобов’язані подавати документи в Києві.

Про це повідомляє видання Крим-реалії.

Як відомо, делегація від даного органу, що співпрацює з окупаційною владою Криму, має намір поїхати в Брюссель для участі в конференції щодо Росії. Голова делегації, заступник Громадської палати Олександр Форманчук, раніше визнавав, що зіткнувся з проблемами при отриманні візи.

Він також припускав, що буде змушений підкоритися вимогам ЄС і поїде в Україну для оформлення візи. Однак пізніше, як повідомляла "Європейська правда", низка громадських активістів звернулася до консульств ЄС з проханням не видавати йому візу.

"Крим-реалії" повідомляє, що тепер делегація оформлятиме візи іншим чином.

"Це (поїздка за візою в Україну) не має сенсу. Я громадянин Російської Федерації, я зараз оформляю закордонний паспорт. Буду вирішувати питання, як годиться, за російським законодавством", - заявив Фроманчук в коментарі виданню.

Заступник голови Громадської палати додав, що питанням отримання віз для нього буде займатися Міністерство закордонних справ Росії.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше російська влада створила передумови для цього. В Криму розпочали видавати закордонні паспорти, в яких регіоном видачі зазначено Краснодарський край.

Теоретично це дозволяє заявникові, за сприяння російської влади, фальшувати пакет документів таким чином, щоби приховати своє кримське походження і отримати шенгенську візу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.