Крайні праві в ЄП заблокували термінову процедуру скасування мит для України

Середа, 8 жовтня 2014, 09:51

Комiтет iз питань iноземної торгiвлi ЄП на засiданнi у вiвторок не пiдтримав пропозицiї продовжити дiю автономних торговельних преференцiй стосовно України за прискореною процедурою.

Про це заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінський, повідомляє кореспондент Європейської правди.

Зокрема, деякi члени комiтету на чолi з лiдером французького Нацiонального фронту Марiн ле Пен зумiли створити блокуючу меншiсть у складi однiєї десятої вiд кiлькостi членiв комiтету, що i не дало можливостi ухвалити рiшення щодо продовження дiї автономних заходiв за прискореною процедурою, пише Інтерфакс-Україна.

Серед тих, хто пiдтримав французьку праворадикалку, – Гельмут Шольц (група об'єднаних лiвих, Нiмеччина), представники групи "Європа за демократiю" Давiд Борреллi (Iталiя) та Вiльям Дартмут (Велика Британiя).

"Голосування проти зобов'язань ЄС у Комiтетi та будь-якi подальшi дiї з метою вiдкласти голосування можуть негативно вплинути на мiжнародну репутацiю ЄС, а також на полiтичну стабiльнiсть i мирний процес в Українi", - заявив iз цього приводу депутат Габрiелiус Ландсбергiс.

Нагадаємо, Україна, ЄС та Росія домовилися, що ЄС продовжить більше ніж на рік одностороннє застосування торговельних преференцій, але не буде застосовувати Угоду про асоціацію до 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: