В РФ пропонують компенсувати олігархам втрати від санкцій

Середа, 8 жовтня 2014, 16:09

Держдума прийняла в першому читанні законопроект про держкомпенсації російським громадянам і компаніям, що постраждали від неправомірних рішень іноземних судів.

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС.

Проект закону був підтриманий тільки голосами фракції "Єдина Росія".

За документ проголосували 233 депутати, 202 - проти, двоє - утрималися.

Відповідно до законопроекту, винесення іноземними судами рішень у справах, які повинні бути розглянуті російськими судами, "визнається втручанням у компетенцію судів, а також порушенням суверенітету РФ".

"Такі судові акти іноземних судів визнаються завідомо неправосудними", - йдеться у супровідних документах.

У зв'язку з цим проектом закону пропонується надати громадянам РФ і російським організаціям "можливість отримання компенсації за порушення права на розгляд справи компетентним судом РФ".

Для присудження такої компенсації особа, щодо якої іноземним судом винесено рішення, має звернутися до російського суду загальної юрисдикції або Арбітражного суду з відповідною заявою.

Варто зазначити, що міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв виступав проти даного законопроекту, називаючи його "контрпродуктивним".

В російських ЗМІ цей документ вже встигли назвати "законом Ротенберга", адже саме близький до Володимира Путіна олігарх Аркадій Ротенберг отримає можливість вимагати найбільшу суму компенсацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.