Керівництво ЄС не зустрічатиметься з Путіним під час саміту G-20

Понеділок, 10 листопада 2014, 11:31

Керівництво ЄС не планує зустрічатися з російським президентом Володимиром Путіним під час саміту G-20 в Австралії, який відбудеться 15-16 листопада.

Про це повідомляє агентство УНІАН з посиланням на джерело в Єврокомісії.

ЄС на саміті представлятимуть президент Європейської комісії президент Жан-Клод Юнкер та президент Європейської ради Герман ван Ромпей. Жодної двосторонньої зустрічі з російським президентом не планується, а українське питання не домінуватиме під час саміту.

Повідомляється, що переговори з Путіним планують прем'єр-міністри Австралії та Нідерландів Еббот та Рютте в контексті трагедії борту МН-17, який був збитий в небі над Україною 17 липня цього року.

В центрі уваги лідерів країн G-20 будуть проблеми відновлення світової економіки після кризи. Обговорюватимуть також фінансові правила, торгівлю, банківський союз, енергетику, зміни клімату, вірус Ебола.

Як повідомлялось раніше, участь російського президента в саміті G-20, який пройде в австралійському Брісбені, тривалий час залишалась під питанням. Тим не менше, в результаті тривалих консультацій між країнами-учасницями було прийнято рішення не відкликати запрошення для російського президента.

В свою чергу прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив, що використає саміт G20 для того, щоб протистояти президенту РФ Володимиру Путіну. Раніше він заявив, що має намір "атакувати Путіна", використавши термін з австралійського футболу "shirtfront", що означає "атакувати та збити на землю". 

На цю заяву прем'єра Австралії відреагувало посольство Росії в цій країні. "Можливо, Ебботт і велосипедист у гарній формі, проте не варто забувати, що президент Росії - чемпіон із дзюдо", - заявив другий секретар посольства Олександр Одоєвський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.