В Британії погрожують покаранням Russia Today за брехню про Україну

Понеділок, 10 листопада 2014, 17:44

Британський медіарегулятор Ofcom звинуватив російський канал Russia Today (RT) в порушенні законодавства Британії про мовлення та попередив про можливе застосування санкцій.

Про це пише The Guardian.

Претензії Ofcom стосуються фрагментів чотирьох телеефірів від березня 2014 року, в яких обговорювалися події в Україні.

Як зазначається, медіарегулятор визнає, що RT, який фінансується урядом РФ і запустив британську версію минулого місяця, буде "представляти новини з російської точки зору".

Зокрема, Ofcom підкреслив,  що "немає жодних вимог до мовників надавати альтернативну точку зору на всі новини або питання у новинах, або робити це в окремих сюжетах чи програмах", пише Advanced Television.

Він також вважає законним висвітлення новин з точки зору конкретної держави або нації.

Водночас, як наголошує медіарегулятор, всі новини повинні бути представлені "неупереджено... зокрема, при висвітленні питань, які викликають значні політичні розбіжності".

Як зазначив медіарегулятор у своєму висновку, RT/TV Novosti не вдалося дотриматися принципу неупередженості.

Таким чином, Ofcom "звернув увагу, що будь-які майбутні порушення правил можуть призвести надалі до регулятивних дій, у тому числі до встановлених законом санкцій".

Санкції, як пише The Guardian, можуть включати штраф або, у крайніх випадках, відкликання ліцензії на мовлення.

Головний редактор RT Маргарита Симонян зі свого боку висловила сподівання, що вимоги Ofcom поширюватимуться на всі телерадіомовні компанії.

"Ми сподіваємося, що вимоги Ofcom будуть поширюватися на всі телерадіокомпанії, які коментують дії державних органів влади, незалежно від їхніх політичних уподобань", - сказала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.